9 pono olakino o ke kī ʻōmaʻomaʻo

ʻO ke kī ʻōmaʻomaʻo ka kī kaulana loa ma ka honua.No ka mea ʻaʻole i fermented ʻia ke kī ʻōmaʻomaʻo, mālama ia i nā mea kahiko loa i nā lau hou o ka mea kanu kī.I waena o lākou, ʻo nā polyphenols kī, nā amino acids, nā huaora a me nā meaʻai ʻē aʻe i mālama nui ʻia, e hāʻawi ana i ke kumu no nā pono olakino o ke kī ʻōmaʻomaʻo.

Ma muli o kēia, ua lilo ke kī ʻōmaʻomaʻo i mea kaulana i nā mea a pau.E nānā kākou i nā pono olakino o ka inu ʻana i ke kī ʻōmaʻomaʻo mau.
1

1 Hōʻoluʻolu

He hopena hōʻoluʻolu ke kī.ʻO ke kumu o ka hōʻoluʻolu ʻana o ke kī, ʻo ia ka caffeine, hiki ke hoʻoulu i ka ʻōnaehana nerve waena a me ka cerebral cortex i kekahi ʻano, a loaʻa ka hopena o ka hōʻoluʻolu a me ka hōʻoluʻolu.
2 ʻO ka sterilization a me ka anti-inflammatory

Ua hōʻike ʻia nā haʻawina ʻo nā catechins i loko o ke kī ʻōmaʻomaʻo he hopena pale i kekahi o nā maʻi bacteria e hoʻoulu ai i ka maʻi i loko o ke kino kanaka.He hopena koʻikoʻi ko ka tii polyphenols, loaʻa ka hopena i ka pale ʻana a me ka pepehi ʻana i nā pathogens a me nā maʻi maʻi, a loaʻa nā hopena i ka anti-inflammatory.I ka pūnāwai, hua mai nā maʻi maʻi a me nā maʻi bacteria, e inu hou i ke kī ʻōmaʻomaʻo e mālama pono ai ʻoe.
3 Hoʻoikaika i ka ʻai ʻana

Ua hoʻopaʻa ʻia ka "Supplements to Materia Medica" o ka moʻokūʻauhau Tang i ka hopena o ke kī "ʻo ka ʻai lōʻihi e wiwi" no ka mea ʻo ka inu kī ka hopena o ka hoʻoulu ʻana i ka ʻai.
Hiki i ka caffeine i loko o ke kī ke hoʻonui i ka huna ʻana o ka wai ʻōpū a hoʻolalelale i ka digestion a me ka metabolism o ka meaʻai.Hiki i ka cellulose i ke kī ke hoʻoikaika i ka peristalsis gastrointestinal.ʻO ka iʻa nui, ka ʻiʻo nui, ʻaʻaʻa a ʻaʻole ʻai.Hiki ke kōkua i ka inu ʻana i ke kī ʻōmaʻomaʻo.
4 E hoemi i ka pilikia o ka ma'i kanesa

ʻO ke kī ʻōmaʻomaʻo unfermented e mālama i nā polyphenols mai ka hoʻoneʻe ʻia.Hiki i nā polyphenols kī ke ālai i ka synthesis o nā ʻano carcinogens e like me nā nitrosamines i loko o ke kino, a hiki ke hōʻemi i nā radical manuahi a hoʻemi i ka pōʻino o nā radical manuahi i ka DNA pili i loko o nā cell.Aia nā hōʻike maopopo e hiki i nā radical manuahi ke hoʻoulu i nā hōʻailona like ʻole o ka ʻeha i loko o ke kino.Ma waena o lākou, ʻo ka maʻi kanesa ka mea koʻikoʻi loa.ʻO ka inu ʻana i ke kī ʻōmaʻomaʻo e hoʻopau pinepine i nā radical manuahi i loko o ke kino, a laila e hōʻemi i ka pilikia o ka maʻi kanesa.

5 E ho'ēmi i ka pōʻino pāhawewe

ʻO nā polyphenols kī a me kā lākou mau huahana oxidation hiki ke komo i nā mea radioactive.Ua hōʻoia nā hoʻokolohua lapaʻau o nā keʻena lapaʻau kūpono i ka wā o ka radiation therapy, hiki i ka poʻe maʻi me nā maʻi koko ke hoʻoulu i ka maʻi radiation haʻahaʻa me nā leukocytes liʻiliʻi, a ʻoi aku ka maikaʻi o nā ʻāpana kī no ka mālama ʻana.Ke kū nei nā limahana o ke keʻena i ka manawa kamepiula a ʻike ʻole ʻia i ka pōʻino radiation.ʻO ke koho ʻana i ke kī ʻōmaʻomaʻo ʻo ia ke koho mua loa no nā limahana kola keʻokeʻo.

3
6 Anti-kahiko

ʻO ke kī polyphenols a me nā huaora i loko o ke kī ʻōmaʻomaʻo he mana antioxidant ikaika a me ka hana physiological, hiki ke hoʻopau pono i nā radical manuahi i loko o ke kino kanaka.ʻO ka ʻelemakule a me nā maʻi o ke kino o ke kanaka e pili nui ana i ka nui o nā radical manuahi i loko o ke kino o ke kanaka.Ua hōʻoia ʻia nā hoʻāʻo ʻana he 18 mau manawa ʻoi aku ka ikaika o ka hopena anti-aging o ka tii polyphenols ma mua o ka huaora E.
7 Mālama i kou mau niho

ʻO ka fluorine a me ka polyphenols i loko o ke kī ʻōmaʻomaʻo he maikaʻi ia no nā niho.Hiki i ke kī kī ʻōmaʻomaʻo ke pale pono i ka emi ʻana o ka calcium i loko o ke kino o ke kanaka, a loaʻa iā ia ka hopena o ka sterilization a me ka disinfection, he mea pono i ka pale ʻana i nā caries niho, pale niho, a me ka hoʻopaʻa ʻana i nā niho.Wahi a ka ʻikepili pili, ʻo ka hoʻāʻo "tea gargle" ma waena o nā haumāna kula haʻahaʻa ua hoʻemi nui i ka helu o ka caries niho.I ka manawa like, hiki iā ia ke wehe maikaʻi i ka hanu ʻino a me ka hanu hou.
8 Hoʻohaʻahaʻa i nā lipid koko

He kuleana koʻikoʻi ka tii polyphenols i ka metabolism momona o ke kanaka.ʻO ka mea nui, ʻo ka catechins ECG a me EGC i loko o nā polyphenols kī a me kā lākou huahana oxidation, theaflavins, a me nā mea ʻē aʻe, e kōkua i ka hoʻēmi ʻana i ka fibrinogen e hoʻonui ai i ke koko clotting viscosity a me ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ke koko, no laila ke kāohi nei i ke atherosclerosis.
9 Decompression a me ka luhi

Loaʻa i ke kī ʻōmaʻomaʻo nā antioxidants ikaika a me ka huaora C, hiki ke hoʻoikaika i ke kino e hūnā i nā hormones e hakakā i ke kaumaha.
Hiki i ka caffeine i loko o ke kī ke hoʻoulu i nā puʻupaʻa, e hoʻopau koke i ka mimi, a e hoʻopau i ka nui o ka lactic acid i loko o ka mimi, e kōkua i ke kino e hoʻopau koke i ka luhi.


Ka manawa hoʻouna: Apr-21-2021

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou